Bộ 12 Đề thi học kì 1 môn Tiếng anh Lớp 5 (Có đáp án) - Năm học 2020-2021

Bộ 12 Đề thi học kì 1 môn Tiếng anh Lớp 5 (Có đáp án) - Năm học 2020-2021

Exercise 5: Complete the following sentences with suitable prepositions

1. My sister often takes photos _______ me.

2. Elephants can spray water _______ their trunks.

3. I saw a lot ______ peacocks at the zoo.

Exercise 6: Read the following text and choose the best answer (A, B, C or D)

Next Wednesday (1) __________ our school Sport Day. The event will take place on the school field from the morning till 6 o’clock in the evening. All of the my classmates (2) ________ for the big day. It will be just fun and exciting. Half of my class will take part (3) ________ it. Jack and Tony are going to play basketball. They are one of the best (4) ________ in the team. Anna is going to play volleyball and Bella is going to play tennis. I am going to swim. (5) ____________ is my favorite sport. I have swum since I was 6 years old.

 

doc 46 trang Người đăng Trang Khánh Ngày đăng 20/05/2024 Lượt xem 137Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "Bộ 12 Đề thi học kì 1 môn Tiếng anh Lớp 5 (Có đáp án) - Năm học 2020-2021", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
BỘ 12 ĐỀ THI HỌC KÌ 1 LỚP 5 MÔN TIẾNG ANH
CÓ ĐÁP ÁN NĂM 2020 - 2021
Đề thi tiếng Anh lớp 5 kì 1 có đáp án - Đề số 1
Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest
1. A. Music
B. Science
C. Chinese
D. lesson
2. A. afternoon
B. school
C. classroom
D. moon
3. A. clock
B. city
C. class
D. come
Exercise 2: Give the correct form of the words in brackets
1. Tomorrow I’ll have three lessons: Maths, Music and (England) __________.
2. His hobby is (sing) ___________ English songs.
3. Mary sings very (beautiful) _____________.
Exercise 3: Choose the best answer
1. I hope the weather ___________ sunny next week.
A. will is
B. will be
C. will being
D. will are
2. What did you do there? - I helped my uncle ____________.
A. on the farm
B. in the farm
C. at the farm
D. on farm
3. The main character is a schoolboy ________ Jimmy Kudo.
A. call
B. called
C. calls
D. to call
4. The bears ________ volleyball at the circus yesterday.
A. are playing
B. plays
C. play
D. played
5. On Sundays, he often __________ home.
A. stays at
B. stay at
C. stays
D. stay
Exercise 4: Correct one mistake in each of the following sentences
1. You can have it when I am finish it
________________________________________________________
2. What book are you read?
________________________________________________________
3. They have English lesson four time a week.
________________________________________________________
Exercise 5: Complete the following sentences with suitable prepositions
1. My sister often takes photos _______ me.
2. Elephants can spray water _______ their trunks.
3. I saw a lot ______ peacocks at the zoo.
Exercise 6: Read the following text and choose the best answer (A, B, C or D)
Next Wednesday (1) __________ our school Sport Day. The event will take place on the school field from the morning till 6 o’clock in the evening. All of the my classmates (2) ________ for the big day. It will be just fun and exciting. Half of my class will take part (3) ________ it. Jack and Tony are going to play basketball. They are one of the best (4) ________ in the team. Anna is going to play volleyball and Bella is going to play tennis. I am going to swim. (5) ____________ is my favorite sport. I have swum since I was 6 years old.
1. A. be will
B. will is
C. will be
D. will are
2. A. is preparing
B. are preparing
C. prepares
D. prepared
3. A. in
B. on
C. at
D. of
4. A. player
B. A player
C. players
D. The player
5. A. Swiming
B. Swim
C. To swim
D. Swimming
Exercise 7: Rearrange the words to make correct sentences
1. table/ play/ Linda/ is/ tennis/ to/ going.
___________________________________________________
2. Day/ will/ be/ weekend/ Sport/ this/ ./
___________________________________________________
3. often/ do/ how/ have/ you/ your/ lesson/ favorite/ ?/
___________________________________________________
ĐÁP ÁN
Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest
1. C
2. C
3. B
Exercise 2: Give the correct form of the words in brackets
1. Tomorrow I’ll have three lessons: Maths, Music and (England) ____English______.
2. His hobby is (sing) _____singing______ English songs.
3. Mary sings very (beautiful) ______beautifully_______.
Exercise 3: Choose the best answer
1. B
2. A
3. B
4. D
5. A
 
Exercise 4: Correct one mistake in each of the following sentences
1. You can have it when I finish it.
2. What book are you reading?
3. They have English lesson four times a week.
Exercise 5: Complete the following sentences with suitable prepositions
1. My sister often takes photos ___for/ of____ me.
2. Elephants can spray water ___with____ their trunks.
3. I saw a lot ___of___ peacocks at the zoo.
Exercise 6: Read the following text and choose the best answer (A, B, C or D)
1. C
2. B
3. A
4. C
5. D
Exercise 7: Rearrange the words to make correct sentences
1. Linda is going to play table tennis.
2. Sport Day will be this weekend.
3. How often do you have your favorite lesson?
Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 5 có đáp án - Đề số 2
Task 1: Match the sentences
1. What’s your address?
a. I always do morning exercise
2. What’s the village like?
b. twice a week
3. What do you do in the morning?
c. It’s small and quiet
4. How often do you have English?
d. It’s 51 Tran Hung Dao Street
Task 2: Put the words in order.
1. will / the countryside / I / in / be.
..
2. went to / Phu Quoc / island / I.
..
3. do / tomorrow / what / will / you ?
..
4. did / on / go / where / holiday / you ?
..
Task 3: Read and complete.
had Sunday did do
Mai: When was Linda’s birthday party?
Phong: It was last (1)..
Mai: Did you go to the party?
Phong: Yes, I (2).
Mai: What did you (3)..at the party?
Phong: First, we gave her presents. Then we played a lot of games. In the end, we (4) nice food and drink.
Task 4: Choose the correct answer.
1. Where will you be this weekend? - I on the beach.
a. am b. was c. will be d. stay
2. What did you do last night? – I .my homework.
a. did b. do c. does d. will do
3. Last year, I went home ..taxi.
a. by b. in c. at d. on
4. ..will you do at Ha Long Bay? – I will take a boat trip around the islands.
a. Where b. How c. How often d. What
ĐÁP ÁN
Task 1: Match the sentences
1 - d; 2 - c; 3 - a; 4 - b;
Task 2: Put the words in order.
1 - I will be in the countryside.
2 - I went to Phu Quoc island.
3 - What will you do tomorrow?
4 - Where did you go on holiday?
Task 3: Read and complete.
1 - Sunday; 2 - did; 3 - do; 4 - had;
Task 4: Choose the correct answer.
1 - c; 2 - a; 3 - a; 4 - d;
Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 5 có đáp án - Đề số 3
I. READING
Part 1: 1-6. Read and match
Part 2: 7-12. Read and tick true (T) or false (F)
My name is Nam. I’m in class 5B, Nguyen Du primary school. My school year started in August. I go to school every day except Saturday and Sunday. I have four lessons a day. Today is Wednesday I have Maths, Vietnamese, Music and English. I have Maths and Vietnamese every school day. I have Music once a week and English four times a week.
0. - His name is Nam (T)
- He’s in class 5B  (F)
7. His school is Nguyen Du primary school.
8. His school year started in September.
9. He goes to school from Monday to Friday.
10. He has five lessons a day.
11. He has Maths and Vietnamese every school day.
12. He has English twice a week.
Part 3: 13-18. Reorder number the sentences to make a dialogue.
13. I hope I will go there this holiday. 
14. The street was noisy and crowded but the food was delicious.
15. I went to Ho Chi Minh city.
16. Yes, I will.
17. What do you think of it?
18. Will you go there again?
0 - What do you do last weekend?
Part 4: 19-25. Read and complete.
four
emails
practise
Monday
Minh
Vietnamese
because
TV
Hello. My name is (0) Minh. I go to school from (19)______ to Friday. I have Maths and (20)__________ every school day. I have English (21)_______ times a week. English is my favourite subject. I (22)_______ reading by reading English comic books. Every day I practise writing English by sending (23)_________ to my friend Ha lim in Malaysia. I learn English (24) __________ I want to watch English cartoons on (25) ______.
II. WRITING
Part 1: 1-6. Fill in the blank.
Part 2: 7-13. Reorder the words to make sentences.
0. early. / up / always / I / get
- I always get up early.
7. did/ on/ do/ holiday?/ you/ What
_____________________________
8. lessons/ How/ today?/ many/ have/ you/ do
_______________________________________
9. English/ every/ speak/ day./ I
_______________________________
10. reading/ of/ the/ I’m/story/ Mai An Tiem.
_______________________________________________
11. fast./ They/ really/ were
__________________________________________________
12. play/ I’m/ to/ going/ badminton.
______________________________________________
Part 3: 13-18. Read and complete.
My name is Nam. It was my birthday last Sunday. I invited some of my classmates to the party. They gave me presents like comic books, robots and teddy bear. We ate cakes, sweets, fruit and ice-cream. We drank fruit juice. We sang English and Vietnamese songs. We dance, too. Phong played the guitar and Linda played the piano. The party ended at 7 p.m. We enjoyed it very much.
13. What is his name?_______________________
14. When was Nam’s birthday party?________________________________
15. Who went to Nam’s birthday party?_________________________________
16. What did Phong do at the party?________________________________
17. What did Linda do at the party?__________________________________
18. What time did the party end?______________________________________
Part 4: 19-25. Write about you.
19. What’s your name?_________________
20. How old are you? ______________________
21. Where do you live?_________________________________
22. Who do you live with? ____________________________
23. Where did you go last holiday?__________________________
24. How do you learn English?
25. How do you practise speaking English?________________________________
ANSWER KEY:
I. READING
Part 1. Read and match
1. C; 2. A; 3. F; 4. E; 5. D; 6. G
Part 2. Read and tick
7. F; 8. T; 9. F; 10. T; 11. T; 12. F
Part 3. Reorder the number to make a dialogue
13 - 6; 14 - 3; 15 - 1; 16 - 5; 17 - 2; 18 - 4;
Part 4. Read and complete.
19. Monday; 20. Vietnamese; 21. four; 22. Practise; 23. Emails; 24. because; 25. TV;
II. WRITING
Part 1. Read and complete
1.village; 2. Motorbike; 3. boat; 4. peacock; 5. Zoo; 6. countryside;
Part 2. Reorder the words to make sentences.
7. Where did you go on holiday?
8. How many lessons do you have today?
9. I speak English every day.
10. I am reading the story of Mai An Tiem.
11. They were really fast.
12. I am going to play badminton.
Part 3. Read and complete.
13. His name is Nam.
14. It was last Sunday.
15. Phong and Linda went to Nam’s birthday party.
16. Phong played the guitar
17. Linda played the piano
18. The party ended at 7 p.m.
Part 4. Write about you. 
Các em học sinh tự trả lời
19. My name.
20. I’m. years old.
21. I live in
22. I live with..
23. I went to.
24. Because I want to ..
25. I speak English with..
ĐỀ 2
I. Read and answer the questions.
Mai lives in the countryside with her grandparents. It’s an old and peaceful village. There are a lot of trees aro ... 1. Listen and tick. (1.0 mark) (Nghe và đánh dấu ( √ ) vào ô lựa chọn đúng)

Minh
Lan
Long
Maths



Science



IT



PE



Music



Art



English



Vietnamese



B. Question 2. Listen and circle a or b ( 1.0 mark)
(Nghe và khoanh tròn vào đáp án a hoặc b)
1. Mai has English ______________
a. four times a week
b. every school day
2. Nam has ___________________
a. four lessons
b. no lesson
3. Akiko is ___________________
a. at school
b. on holiday
4. Quan has Maths _________________
a. every school day
b. four times a week
C. Quetionn 3 . Listen and write one word in each blank (1.0 mark)
(Nghe và viết một từ thích hợp vào chỗ trống)
gentle, hard working, clever, kind
1. What’s Tam in The story of Tam and Cam like?
She’s____________________
2. What’s Doraemon like?
He’s ____________________
3. What’s the Seven Dwarfs like?
They are short and ________________
4. What’s An Tiem like?
He’s clever and __________________
D. Question 4. Listen and circle ( 1.0 mark )
(Nghe và khoanh tròn vào câu lựa chọn đúng)
1.What did the tigers do when Nam was at the zoo?
a. They moved quickly
b. They moved slowly
2. What did the pandas do when Quan was at the zoo?
a. They ate quickly
b. They ate slowly
3. What did the peacocks do when Phong was at the park?
a. They moved beautifully
b. They moved quietly
4.What did the tigers do when Lan was at the circus?
a. They moved quickly
b. They roared loudly.
Part II. Reading and writing ( Đọc và viết )( 5.0 marks )
A. Question 1. Read and tick (√ )Yes or No ( 1.0 mark )
(Đọc kỹ đoạn văn sau và đánh dấu (√ ) vào chọn Yes hoặc No cho đúng với nội dung bài)
Tony likes reading. On Sundays, he often stays at home and reads comic books. He likes Doraemon very much. It is Japanese story. The main character is a fat cat. He is clever and friendly.
1. Tony likes reading fairy tales.
2. Doraemon is a Vietnamese story.
3. A fat cat is the main character.
4. Doraemon is friendly.
B. Question 2. Read and complete ( 1.0 mark )
(Đọc đoạn văn và hoàn thành các câu sau đây )
My name is Mai. I’m in class 5A, Nguyen Du Primary School. I go to school every day except Saturday and Sunday. I have four lesson a day. Today is Monday. I have Maths, Vietnamese, Music and English. I have English twice a week.
1. She goes to school every day except __________________________
2. She has _____________ lesson a day.
3. Today is ____________
4. She has English _____________________
C. Question 3. Choose and circle the correct answers. ( 1.0 mark )
(Chọn và khoanh tròn vào câu trả lời đúng )
1.How many ___________ do you have today?
a. lessons
b. lesson
c. music
2. What______ you reading ?
a. is.
b. are.
c. do
3. What ______ you see at the zoo?
a. do
b. did
c. are
4. What did the peacocks do ______ you were there ?
a. when
b. where
c. why
D. Question 4. Read and complete the text with the words from the box( 1.0 mark )
(Đọc và hoàn thành đoạn văn với các từ cho sẵn)
clever, monkeys , like , do
I ____________ going to the zoo. My favourite zoo animals are ______________ . I think the monkeys are very _____________. They can _____________a lot of things. I am happy to see them at the zoo.
E. Question 5. Write the words in order ( 1.0 mark )
(Viết lại các từ sau theo trật tự đúng của câu )
1. did / you / What / see / the / at / zoo ?
_________________________________________________________
2. are / you / reading ? / What /
_________________________________________________________
3. The Fox / and / I’m / The Crow. / reading /
_________________________________________________________
4. have / art / once a week / . I /
_________________________________________________________
ĐÁP ÁN
PART II. ĐỌC VÀ VIẾT
A.Question 1
1. No; 2. No; 3. Yes; 4. Yes;
B.Question 2
1. Saturday and Sunday
2. four
3. Monday
4. twice a week
C. Question 3
1. a; 2. b; 3. b; 4. a;
D. Question 4
1. like; 2.monkey; 3.clever; 4. do;
E. Question 5
1. What did you see at the zoo ?
2. What are you reading ?
3. I’m reading The Fox and The Crow.
4. I have art once a week.
ĐỀ 9
Chọn một từ khác loại.
1. a.listened
b.went
c.watched
d.played
2. a.reading
b.sing
c.speaking
d.cleaning
3. a.Thursday
b.November
c.December
d.February
4. a.twenty
b.tenth
c.thirty
d.forty-two
5. a.English
b.Australia
c.Chinese
d.Japanese
Chọn đáp án đúng
1.There ___ a lot of students at the festival.
a.is
b.were
c.was
2.Our parents ___ TV now.
a.are watching
b.watches
c.watched
3.She ___ pictures last Sunday.
a.draws
b.drew
c.drawing
4.We ___ at home yesterday.
a.was
b.were
c.are
5.___ often do you go swimming?
a.How
b.What
c.When
6.Trung was born ____ may 5th 2002.
a.in
b.on
c.at
7.They ___ Music and Science today.
a.don't
b.have
c.has
8.what ___ his mother do?
a.do
b.does
c.doing
9.___ play skipping rope.
a.let
b.let is
c.let's
10.We had a song festival ______
a.now
b.yesterday
c.today
Sắp xếp lại những từ sau thành các câu sau hoàn chỉnh.
1.Song /They /the /Festival /at /were.
________________________________________
2.do / you /What /be/ want /in /future /the /to ?
________________________________
3.was/ your / When / son /born?
____________________________________________
4.today / What /date /is / the ?
______________________________________________
5.uncle /works/ farm/ on /My/ the.
__________________________________________
Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi dưới đây.
Hi. My name is Thuan. I'm a worker. I work in a big factory. I get up early in the morning. I go to work at six thirty. I have lunch in the canteen. I always have rice and pork for lunch. I don't like bread and eggs.I always play sports after work. I go home at six p.m . I often stay at home in the evening. I usually watch TV or read newspapers. At the weekend I often play with my children . We go to bed at ten.thirty p.m .
1.What is his name? ______________________________________________________
2.What is his job? ________________________________________________________
3.Where does he work? ___________________________________________________
4.Does he get up late ? ____________________________________________________
5.What time does he go to work ? ___________________________________________
Đặt câu hỏi cho từ gạch chân.
1.Nga wants to be a singer. ________________________________________________
2.I often go to bed at 10.00 p.m.______________________________________________
3.My father works in a factory. _____________________________________________
4.We were at the School Festival yesterday. ___________________________________
5.He often played with his children in the evening .
_______________________________________________________________________
ĐÁP ÁN
Chọn một từ khác loại.
1 - b; 2 - b; 3 - a; 4 - b; 5 - b
Chọn đáp án đúng
1 - b; 2 - a; 3 - b; 4 - b; 5 - a; 6 - b; 7 - b; 8 - b; 9 - c; 10 - b
Sắp xếp lại những từ sau thành các câu sau hoàn chỉnh.
1 - They were at Song Festival.
2 - What do you want to do in the future?
3 - When was your son born?
4 - What is the date today?
5 - My uncle works on the farm.
Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi dưới đây.
1 - His name is Thuan.
2 - He is a worker.
3 - He works in a big factory.
4 - No, he doesn’t.
5 - He goes to work at six thirty.
Đặt câu hỏi cho từ gạch chân.
1 - What does Nga want to be?
2 - What time do you often go to bed?
3 - Where does your father work?
4 - When were you at School Festival?
5 - What did he often do with his children in the evening?
ĐỀ 10
I. Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct.
1. STAIDIUM .
2. HOISPITAL .
3. SUPERIMARKET .
4. CINEIMA .
5. POEST OFFICE .
6. PHAREMACY .
7. THEATREA .
8. BEETWEEN .
II. Choose the correct answer to complete the sentences.
1. He looks different ______ his father.
A. at
B. with
C. from
D. for
2. Mr.Ba has _______days off than Mr. Trung.
A. much
B. many
C. less
D. fewer
3. Hung is in his room.He_________ the guitar now.
A. play
B. plays
C. will play
D. is playing
4. ________ a lovely house!
A. How
B. What
C. When
D. Where
5. My brother is the __________ in my family.
A. more intelligent
B. intelligent
C. most intelligent
D. less intelligent
6. A _______ works on the farm.
A. teacher
B. doctor
C. farmer
D. journalist
7. __________ do you usually do after school? – I read books and watch TV.
A. How
B. What
C. When
D. Why
8. Lan lives _____ 20 Nguyen Tat Thanh Street.
A. on
B. at
C. to
D. in
III. Reorder the words to complete sentences.
1. doctor / see / you / the /should/ ./
_______________________________________
2. My / anything / didn’t / mother /buy/ ./
_______________________________________
3. the / is / warm / spring / in /weather/ ./
_______________________________________
4. going / we / to / are / Nha Trang / next weekend /visit/ ./
_______________________________________
5. fly / he / the / wants / kite /to/ ./
_______________________________________
IV. Read and answer the questions.
Hello! My name is John. I am from London. I’m having a wonderful holiday in Phuket, Thailand. The beach is nice. The hotels look beautiful and the seafood is very tasty. The weather is nice, so I go swimming most of the time. Yesterday, I met a pretty girl from Ha Noi. She was very friendly.
1. Where is John from?
______________________________________
2. Where is he now?
_______________________________________
3. What does he do during this holiday?
_______________________________________
4. Is the weather bad?
_______________________________________
5. Did he meet a pretty girl from China?
_______________________________________
Đáp án Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 5 học kỳ 1
I. Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct.
1. Stadium
2. Hospital
3. Supermarket
4. Cinema
5. post office
6. pharmacy
7. theatre
8. between
II. Choose the correct answer to complete the sentences.
1. A; 2. D; 3. D; 4. B; 5. C; 6. C; 7. B; 8. B;
III. Reorder the words to complete sentences.
1. You should see the doctor.
2. My mother didn’t buy anything.
3. The weather in spring is warm.
4. We are going to visit Nha Trang next week.
5. He wants to fly the kites.
6. He is from America.
IV. Read and answer the questions.
1. He is in Phuket, Thai land.
2. He goes swimming.
3. No, it isn’t.
4. No, he didn’t.

Tài liệu đính kèm:

  • docbo_12_de_thi_hoc_ki_1_mon_tieng_anh_lop_5_co_dap_an_nam_hoc.doc